Tuoreruoka

Tuoreruoka

Kuivaruokaa, lämpimässä säilyvää märkäruokaa ja erilaisia säilykkeitä on koirille tarjoiltu vuosikymmenet. Usein ne uppoavatkin karvaiseen ystävään moitteettomasti. Tutun marketin jääkaapista löytyisi kuitenkin jotakin parempaa: tuoreruoka pistää kuonoihin toiveikasta vipinää ja pitää samalla lemmikin elimistön puolia. Mistä tuoreruoassa oikein on kysymys?

Tuoretta lihaa ja kasviksia – ei epämääräisiä sivutuotteita

Heikkolaatuisista ruokaa saa syystäkin vähän haukkua: sillä ei rakenneta hyvinvoivaa hauvaa!

Teurasroippeista, sidekudoksesta, lintujen höyhenistä ja muista huonolaatuisista eläinperäisistä sivutuotteista voidaan kyllä jalostaa koiranruoaksi kutsuttavaa mössöä: ne jauhetaan tunnistamattomaksi, sitten lisäillään sokeria ja maissia sekä väri- ja makuaineita. Keinotekoisilla lisillä saadaan kehnommistakin raaka-aineista maistuvia. Mutta kuka voi sellaisella ruoalla hyvin?

Best-In-tuoreruoka on toista maata:

  • Teuraseläin 2–3 päivässä laitumelta valmiiksi tuoreruoaksi.
  • Liha on elintarviketasoista ja kasvikset laadukkaita.
  • Tuoreruokaan ei sidota tärkkelyksellä ylimääräistä vettä.
  • Tuoreruoka pysyy raikkaana jääkaapissa – aivan, kuten ihmistenkin ruoat.
  • Tuoreruokaa ei jatketa täyteaineilla, eikä se sisällä lainkaan keinotekoisia säilöntä-, väri- tai makuaineita.

Nuuhkaisemalla hahmotat jo itsekin eron: tuoreruoka tuoksuu ruoalta, ei raadolta tai epämääräisen kemialliselta. Koiran herkkä hajuaisti rekisteröi laadun vielä tarkemmin kuin ihmisen nenä. Kun keittiössä avataan ruokapakkaus, tietää kuono jo olohuoneessa, kuinka tuoretta ja minkä laatuista evästä kuppiin on menossa.

Lempeä kypsytys säilyttää maun ja ravintoaineet

Tuoreruokaa ei kuumenneta ”kuoliaaksi”. Sitä haudutetaan vain sen verran, että lopputulos on helposti sulava ja herkullinen, mutta ainekset edelleen tunnistaa muhevan herkullisesta maustaan. Krantumpikin kuonolainen haltioituu puhtaiden aromien äärellä!

Tavallisten säilykemärkäruokien ja kuivaruokien säilyvyys perustuu aina joko painekuumennukseen korkeassa lämpötilassa tai säilöntäaineisiin. Siksi niiden ”parasta ennen” -päiväyskin on usein jopa vuosien päässä valmistushetkestä. Valpastu, jos tarjoamasi ruoka on samaa vuosikertaa aikuisen karvakuonosi kanssa.

Tuore koiranruoka asuu kylmäkaapissa

Tuorein ruoka säilytetään aina kylmässä. Siksi marketin kala- ja lihatiskitkin ovat kylmiä.

Kylmäkaappi ei yksinään kuitenkaan ole koiranruoan laadun tae: marketin “eläinten jääkaappiin” eksyy myös lämpimässä säilyviä märkäruokia ja säilykkeitä.

Valitsemalla jääkaapista Best-Inin ruokia tiedät tarjoavasti varmasti tuoretta, kuononmukaista ja hyvinvointia ylläpitävää ruokaa.

Ostaisitko itsellesi maksalaatikkoa tai kiusausta lämpimästä hyllystä?

Mitä eroa on tavallisella koiran märkäruoalla ja tuoreruoalla?

Märkäruoaksi kutsutaan mitä tahansa kosteaa koiranruokaa. Nimensä mukaisesti märkäruoka sisältää runsaasti vettä. Huonolaatuisessa säilykkeessä tai märkäruoassa vesi sidotaan ruokaan mm. jauhoilla ja hyytelöimisaineilla. Tällöin tuotesisällön ensimmäinen aines on aina vilja tai vesi, ja mukaan lisätään lähinnä mausteeksi epämääräisiä eläinperäisiä sivutuotteita, sokeria ja toisinaan myös väriainetta, jotta lopputulos miellyttäisi lemmikinomistajan silmää.

Korkean kosteuspitoisuuden vuoksi märkäruoka pilaantuu lämpimässä helposti. Siksi siihen lisätään lisäaineita tai siitä tehdään täyssäilykettä painekuumentamalla.

Tuoreruokakin on tuntumaltaan mehukasta, mutta koska se tehdään laadukkaista aineksista, ei mukaan tarvita lisäaineita, kikkoja tai jippoja. Lempeän haudutuksen ansiosta se kyllä säilyy mukavasti tarjoiluun asti – jääkaapissa. Kupista se katoaa alta aikayksikön!

Best-In-tuoreruoka on herkullista täysravintoa koiralle

Monet koirien valmiista aterioista on tarkoitettu palanpainikkeiksi ja erikoisherkuiksi. Ne tunnistat merkinnästä ’täydennysravinto’.

Täydennysravinto voi kyllä maistua koiran mielestä hyvinkin puhuttelevalta. Jokapäiväisessä tarjoilussa täydennysravinnon kanssa käy kuitenkin kuin ihmiselle, joka syö päivittäin pelkkiä herkkuja: koira saa pelkkiä tyhjiä kaloreita, tärkeät ravintoaineet ja suojaravinteet jäävät saamatta.

Best-In-tuoreruoka on täysravintoa – herkullista sellaista. Nirsokin koira huomaa mausta ja tuoksusta, että ruokien pääraaka-aineena on laadukas liha. Omistaja taas huomaa koiran kiiltävästä turkista ja elinvoimaisesta meiningistä, ettei vitamiineissa ja kivennäisaineissa ole säästelty: Best-In-tuoreruoasta koira saa tarvitsemansa ja vielä vähän enemmän.

Suomalainen koiranruoka – fiksu valinta

Best-In-tuoreruokien liha ja kasvikset ovat 100 % kotimaista tuotantoa. Ne päästään jäljittämään aina tilalle asti. Best-In-tuoreruoalla herkuttelevan koiran ei siis tarvitse hätkähtää kansainvälisiä koiranruokakohuja tai pelätä, että ruokaan on sekoitettu esim. ulkomailta tuotua lihaa. Lue lisää kotimaisesta koiranruoasta!

Luomuaineksia, viljatonta koiranruokaa, vaihtoehtoja myös allergisille!

Valmistamme Best-In-tuoreruokaa myös erityistarpeisille koirille ja lemmikin erilaisiin elämänvaiheisiin. Myös luomun ystäville tarjoamme mehukkaita vaihtoehtoja: Ekopossun ja Ekonaudan padat maittavat tiedostaville karvakuonoille.

Tutustu ainakin näihin:

  • Porokiusauksen riistainen maku vie koiran hurmioon. Gluteeniton herkkuruoka sopii myös herkille!
  • Mustin maksalaatikko: tutun kotiruoan maku, täysravinnon terveellisyys! Resepti on muokattu erityisesti koiran tarpeille sopivaksi.
  • Härkärisotto on suomalaisten koirien ylivoimainen ykkönen! Runsaasti kunnon naudanlihaa, vain niukasti rasvaa.
  • Mustin Murkina: the Klassikko, joka teki tunnetuksi Best-Inin tunnuslaulun. (Sinäkin taidat muistaa sen?) Sovitettu moderneihin ravitsemustarpeisiin.
  • Lihahyytelö viettelee sekä koostumuksellaan että maullaan. Arkiruoan kyydittäjä, joka sopii myös herkkusuun päivittäiseksi ravinnoksi.

Kätevällä hakusivullamme pääset tutustumaan tarkemmin yksittäisiin ruokiin ja suodattamaan tuoreruoista mieleisesi vaihtoehdon.

Tutustu Best-In tuoreruokiin: