Jonoa koiranruoka-autolla

Kun osuusteurastamo Lihakunnan kuormuri kaartoi kulmille, tunnelma oli kuin tämän päivän street food -markkinoilla. Vuonna 1970 Lihakunta oli lanseerannut Suomessa ensimmäisen koirien tuoreaterian, nimeltään Mustin Murkina. Se vasta oli poikaa! Aiemmin Suomessa koirille oli ollut tarjolla lähinnä kotiruokaa ja ruoantähteitä.

Koirien suomalaista perinneruokaa

Lihakunta oli Best-Inin nykyisen omistajan eli Atrian edeltäjä. Vuonna 1972 koiranruokamarkkinoille tuli toinenkin historiaamme liittyvä yritys, LSO. Sen ensimmäisen tuotteen nimi oli Me 3.

Vuonna 1977 kauppoihin saatiin ensimmäinen Best-In-merkkinen koiranruoka. Suomessa elintaso nousi, koirien määrä kasvoi ja yhä useampi osti koiranruokaa kaupasta. Tuonti vapautui, mutta omat merkit säilyttivät suosionsa. Monet klassikkotuotteet, kuten Best-In Mustin Murkina, ovat yhä saatavilla.

Uusia tuotetyyppejä

Suuren mullistuksen lemmikkien ruokakuppeihin toi kotiruokareseptejä mukaileva Kotikeittiön tuoreruokaperhe. Hellästi haudutetuissa Best-In-risotoissa, -padoissa ja -murekkeissa yhdistyvät herkulliset reseptit ja korkeatasoiset ravintoaineet.

Vuonna 1998 kauppoihin tulivat ensimmäiset luonnolliset Hubert-makupalat: uunipaahdetut possunkorvat ja -saparot. Ensimmäiset Best-In BARF -raakapakasteet lanseerasimme vuonna 2014.

Tuoreaterioita ja makupaloja on keväästä 2015 alkaen saatavana myös Baltiassa.

100 % suomalaista lihaa ja kasviksia

Missiomme on valmistaa ravitsemuksellisesti erittäin korkealaatuista lemmikkiruokaa. Kun raaka-aineet tulevat omasta kotimaastamme Suomesta, tiedämme niiden alkuperän ja voimme olla varmoja niiden laadusta ja turvallisuudesta.

Matkan varrella yrityksemme nimet ja yhtiömuodot ovat muuttuneet, mutta yksi on pysynyt. Olemme aina olleet yhtä suomalainen kuin suomenpystykorva: pikinokkainen, vilkas, tarmokas ja peräänantamaton.

Tarinamme

Best-In Oy numeroina
(Vuonna 2014)

  • Liikevaihto 6,5 milj. euroa
  • Henkilöstö 29
  • Kotipaikka Kuopio
  • Omistaja suomalainen elintarvikekonserni Atria Oyj
  • Markkinajohtaja tuoreruoissa ja luonnollisissa makupaloissa

Liha on lihaa ja kasvikset kasviksia

Lue tuotteiden valmistuksesta

Sivun alkuun